SEB - 1 - Starten met Safe Exam Browser
bijgewerkt op 2 jaar geleden

Waarom Safe Exam Browser

Safe Exam Browser (SEB) is een gratis tool die toelaat om via een browser een examen af te nemen in een volledig gecontroleerde omgeving. De leerling kan buiten het examen niet naar een andere website gaan of gebruik maken van andere software op de laptop.

Om Safe Exam Browser te gebruiken moet je examen in de eerste plaats online staan (via browser bereikbaar) en moet het programma (SEB) op de laptop van de leerling staan.
De laptops die de leerlingen huren van de school hebben allemaal SEB, op persoonlijke toestellen moeten de leerlingen de installatie zelf in orde brengen.
SEB werkt enkel op Windowstoestellen en Macbooks of iPads, op Chromebooks werkt deze software niet.

Advies rond starten met Safe Exam Browser

Om te examineren via Safe Exam Browser raden we je aan om BookWidgets als online platform te gebruiken.

De voordelen van het gebruik van BookWidgets hiervoor zijn zeer duidelijk:

• Safe Exam Browser is ingebouwd bij BookWidgets en kan je simpelweg als optie aanvinken
  • Je toetsen kan je met een verbetersleutel automatisch laten verbeteren
  • Punten worden automatisch naar je puntenboek geschreven door BookWidgets

Wil je starten met Safe Exam Browser via BookWidgets, volg dan zeker de handleiding "Examen afnemen met BookWidgets huurlaptops".