Je status instellen in Teams
bijgewerkt op 2 jaar geleden

Op je computer via de app of in de browser

In de app op je computer of via de browser (1) klik je op je initialen of profielfoto rechts bovenaan. Daarna klik je op (2) de status die op dat moment ingesteld is waarna je (3) een uitvouwvenster krijgt met de verschillende statussen.

Naast de verschillende statussen kan je met (4) Duur ook instellen tot wanneer je deze status aan wil houden. Wanneer die tijd verlopen is zal Teams opnieuw op basis van je agenda en handelingen op de computer bepalen welke status je krijgt.

(5) Status opnieuw instellen betekent dat je de eerder handmatig ingestelde status opnieuw overschrijft met de status die Teams je automatisch zou toekennen op dat moment (beschikbaar als je op dat moment niets gepland hebt in je agenda, bezet als je een vergadering hebt).

image

Wil je op je computer snel wisselen van status dan kan je dat met de Teams app (niet in de browser) door met je pijltje 1 seconde op het Teams logo in de menubalk te blijven staan. Er zal een voorbeeldvenster van de app verschijnen waarbij je de keuze hebt om je status meteen te veranderen.

image

Op je gsm

Op je gsm (iPhone of Android) werkt dit nagenoeg hetzelfde als op je computer. Klik linksboven op je profielfoto of initialen, selecteer je status en kies een nieuwe status.

De status die je op je gsm instelt wordt automatisch ook ingesteld op je computer en op je telefoontoestel (MP56). Op andere telefoontoestellen (T42S, T42G,…) kan je de status niet instellen en zal je ingestelde status ook geen invloed hebben op je telefoon.

image

Op je telefoon (MP56, nieuw toestel op secretariaten)

Op de Yealink MP56 (of MP58) is het mogelijk om je status op het toestel zelf aan te passen en zal je status over alle platformen heen (je computer, de app op je gsm,…) gelijkgesteld worden.
Ook op het telefoontoestel tik je op je profielfoto of je initialen waarna je meteen een nieuwe status kan kiezen.

image

Op je telefoon (andere modellen: T42S, T42G, T46G, T46S)

Op alle andere toestellen is het niet mogelijk om je status in te stellen en zal je via Teams ingestelde status ook geen invloed hebben op de werking van het toestel. Wil je op een van de in de titel vermelde toestellen vermijden dat het begint te rinkelen tijdens een meeting of gesprek, selecteer dan de toets DND (Do Not Disturb).