De invloed van je Outlook agenda op je status
bijgewerkt op 2 jaar geleden

Je Outlook agenda wordt in Teams overgenomen, dat zie je in de app op je gsm, op je computer of zelfs op je nieuwe MP56 telefoon.

De samenwerking tussen Outlook en Teams gaat zo ver dat items uit je agenda automatisch je status in Teams beïnvloeden. Plan je een vergadering? Dan past Teams zich automatisch aan aan de status die je in Outlook bij deze vergadering plant. Standaard zal je status dan “Bezet” zijn.
Plan je een vergadering én ben je bezig met een presentatie op dat moment? Dan blokkeert Teams automatisch alle meldingen en zal je status worden. Dat wil zeggen dat naast je computer ook meldingen op je telefoontoestel (MP56) en gsm niet getoond zullen worden. Je kan op dat moment dus niet gebeld worden.

Dit zal ook gebeuren wanneer je een vergadering inplant die je zelf zal leiden. Let hier dus mee op als je bijvoorbeeld maar 1 toestel hebt staan op het secretariaat. Als degene die aangemeld is op dat toestel (automatisch door Teams) op “Niet storen” of “Presenteren” staat (gezet wordt) zal het nummer van het secretariaat meteen gaan naar de volgende in de bellijst (meestal directie of zoco).