Verbinding maken met het schoolnetwerk (VPN)
bijgewerkt op 2 jaar geleden

Je kan met je laptop een connectie maken met het fysieke schoolnetwerk. Dat wil zeggen dat je op elke plaats in de wereld connectie kan maken met het schoolnetwerk als je internet hebt. In de ICT-wereld noemt men zoiets een "VPN-verbinding".

Waarom zou je zo'n verbinding gebruiken? Op die manier kan je aan toestellen en servers die normaal alleen maar te bereiken zijn vanop de school zelf, zoals een kopiemachine of printer, of een bepaalde server (zoals https://it.adite.be)

Hoe stel je een VPN-verbinding in?

• Klik in Windows in de balk "Typ hier om te zoeken"
  • Typ "vpn" en klik op "VPN-instellingen"
  • Klik op "Een VPN-verbinding toevoegen" en vul volgende gegevens in:
    • VPN-provider: Windows (ingebouwd)
    • Naam van de verbinding: Verbinding met school (of kies zelf een andere naam)
    • Servernaam of -adres: vpn.adite.be
    • VPN-type: SSTP
    • Type aanmeldingsgegevens: Gebruikersnaam en wachtwoord
    • Gebruikersnaam: je eigen @adite.be account
    • Wachtwoord: je eigen wachtwoord (dat je gebruikt om in te loggen op de computer)
  • Klik op "Opslaan"

Je verbinding is nu aangemaakt. Om te verbinden met de school:

• Klik in je taakbalk op het "Wifi"-icoontje.
  • Klik bovenaan op de verbinding die je zojuist hebt aangemaakt.
  • Klik op "Verbinding maken"

Je bent nu verbonden met het fysieke schoolnetwerk!

Je kan alles nog eens herbekijken in het bijgevoegde filmpje.