Veelgestelde vragen - FAQ

# Laptops Leerkrachten

Hier kan je de veelgestelde vragen vinden over de laptops voor leerkrachten.

Enkele tips voor het bewaren van je laptop.
Hoe bewaar ik best mijn bestanden op mijn laptop?
Hoe meld ik me aan op WiFi (#ADITE)?
Hoe sluit ik de laptop aan op een tv in het klaslokaal?
Hulp op afstand - Quick Assist
Kan ik de laptop aansluiten op de beamer in de klas?
Kan ik printen van mijn laptop?
Kan ik thuis hulp krijgen van de ICT-dienst?
Kan ik zelf software installeren op mijn laptop?
Mag ik een sticker op mijn laptop plakken?
Mag ik mijn laptop gebruiken voor mijn persoonlijke mail, foto’s, …?
Mijn laptop is beschadigd, wat nu?
SEB - 1 - Starten met Safe Exam Browser
SEB - 2 - Ik wil Safe Exam Browser gebruiken zonder BookWidgets
SEB - 3 - Een SEB Config file maken
Waarom werkt de vingerafdruklezer van mijn laptop niet?
Welke software staat er op mijn laptop?

# Laptops Leerlingen

Alle vragen en antwoorden voor de laptops van de leerlingen.

Kan ik als leerling printen/kopiëren op school?
Kan ik de batterij op school opladen?
Mag ik de laptop mee naar huis nemen (tijdens de vakantie)?
Mag ik eigen accesoires (muis, oortjes) aansluiten?
Mag ik stickers op de laptop(hoes) kleven?
Mijn laptop is gestolen. Wat nu?
Mogen mijn broers/klasgenoten mijn laptop gebruiken?
Ondersteuning tijdens de vakantie of na de schooluren
Problemen met de batterij?
STICORDI-maatregelen. Wat nu?
Technische specificaties
Toch een eigen toestel kopen?
Wat wordt er geleverd bij elke laptop?

# Smartschool

Hieronder kan je onderwerpen vinden die met Smartschool te maken hebben.

Documenten indienen vanuit "Mijn Documenten" in Smartschool
Handleiding "Werken met vakken in Smartschool" voor leerkrachten
Handleiding Smartschool Live

# Verbinden met wifi op school

Verbinden met wifi op school

Verbinden met #adite
Verbinding maken met het schoolnetwerk (VPN)

Kopiemachines Canon

Alles i.v.m. kopiëren, scannen en printen met de Canon-kopiemachines
Hoe kopieer, print of scan ik?
[VIDEO] Cursus printen via Canon

Kopiemachines Canon - printer 'Aditeonline' (of web: print.adite.be)

Vernieuwing printers: handleidingen gebruik Canon printers met uniFLOW online

De vernieuwing wordt stelselmatig uitgerold. Volgende scholen zijn reeds overgestapt op het nieuwe systeem: De Winge, De Kleine Prins, De Prins, De Pit, Klimop, De Berk, Russelberg, De Letterberg Hoogvlieger.

1. Hoe kan ik afdrukken op school met een laptop of computer van de school?
2. Hoe kan ik afdrukken op school met mijn eigen laptop?
3. Kan ik afdrukopdrachten doorgeven als ik niet op school ben?
Ik wil graag afdrukken met een badge. Hoe begin ik?
Kan ik een bestand printen vanop mijn smartphone?
Rechtstreeks van een kopieerapparaat scannen naar een map op mijn OneDrive
Vanop een kopieerapparaat printen uit een map op mijn OneDrive

Software problemen

Alle problemen i.v.m. software, zoals Word, Excel, Powerpoint,...
Hoe installeer ik Office365 voor leerlingen en leerkrachten op een persoonlijk toestel?

Telefoontoestellen & Teams

Handleiding rond het gebruik van de telefoontoestellen en de bijhorende software: Teams.

1. Starten met je telefoontoestel + Teams
De invloed van je Outlook agenda op je status
Hoe schakel ik mijn oproepen door naar een collega?
Hoe verbind ik een beller door?
Hoe voeg ik favorieten toe aan mijn telefoontoestel?
Ik wil liever geen meldingen ontvangen op mijn gsm buiten de werkuren, kan dat?
Ik zit aan mijn computer maar mijn gsm geeft de hele tijd dezelfde meldingen. Kan dit uitgeschakeld worden?
Je status instellen in Teams
Je vaste lijn doorschakelen naar je gsm.
Niet storen (DND) instellen
Teams (niet) automatisch laten opstarten op mijn laptop of pc.
Wat betekenen de verschillende statussen in Teams?